O světě, který tu je i není - o věcech výjimečných i banálních, podivuhodných i trapných, temných i oslnivých, tristních i směšných, paradoxních i logických, stejně tak však i o věcech temně zářících, tragikomických, podivuhodně banálních, výjimečně trapných či zcela logicky paradoxních. A o sobě, který tu je i není stejně tak.

středa 14. ledna 2015

Vladimír Hirsch - Axonal Transit

Konceptuální album, obsahující titulní čtyřdílnou skladbu pro elektroniku, smyčce, dechové a bicí nástroje (2012, op.92, č.1-4, označovanou též jako autorovu pátou symfonii a občas uváděnou s tímto podtitulem) a rozsáhlou kompozici "Craving Urania" (2014, op.95, č.5) pro integrované techniky, založenou na podobných skladebných a technologických postupech. Hudebníci: Vladimír Hirsch - elektronika, klávesové nástroje, syntezátory, integrovaná technika; participace: Czech Integrated Ensemble - smyčce, žestě, perkuse. 


Jedná se o experimentální práce, založené na variacích časového a prostorového prolínání hudebních témat s významnou úlohou ambientních struktur v roli jejich ukotvujícího, jakkoli vlajícího prvku. Použity metody lineárního, diametrického, parametrického či aleatorického členění dílčích motivů, jak napovídají i názvy jednotlivých částí hlavní skladby. 
Jan Blanický

Objednání


Žádné komentáře:

Okomentovat